Wanneer laten plaatsen?

Bookmark and Share

Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel kan het hele jaar door worden geplaatst. De dakkapel is al compleet bij aankomst en is dus snel geplaatst. Over het algemeen in 1 dag.

Toch zijn er een aantal voorwaarden. Het moet, vanzelfsprekend, droog weer zijn. De leverancier kan met u afspreken dat er naar het weer van de dag wordt gekeken om te bepalen wanneer de dakkapel wordt geplaatst. Op de ochtend van plaatsing besluit men wat er gaat gebeuren. Gaat het onverhoopt toch regenen, dan worden de werkzaamheden uitgesteld.

Ook strenge vorst maakt een dakkapel laten plaatsen onmogelijk. Het verlijmen van onderdelen is bij zeer lage temperaturen namelijk niet mogelijk.

Opbouw dakkapel

Kan in principe het hele jaar door geplaatst worden. Net als bij de prefab dakkapel moet het tijdens het plaatsen van een opbouw dakkapel droog weer zijn en niet streng vriezen. Het gemiddelde Nederlandse winterweer is verder geen probleem.

Omdat monteurs relatief langer op het dak zijn, wordt ook naar de windkracht gekeken. Is het stormachtig, of wordt er storm verwacht, dan gaat het plaatsen van de dakkapel uit veiligheidsoverwegingen niet door.

Het plaatsen van dit type dakkapel duurt misschien iets langer, maar standaard modellen kunnen in veel gevallen ook in 1 dag geplaatst zijn. Het gat in het dak is dan maar een paar uur open en koud weer is daarom geen probleem.

Zekerheid

Wilt u meer zekerheid dat de dakkapel op een afgesproken tijd en datum geplaatst kan worden, dan is het misschien handiger de dakkapel in de lente of zomer te laten plaatsen. Garanties ontvangt u natuurlijk nooit: met ons typisch Nederlandse weer kan een buitje altijd de kop op steken. De dakkapel specialist kan u als geen ander adviseren.Lees meer:
> Wie doet wat?
> Stappenplan voor een nieuwe dakkapel
> Vergunning nodig?
> Hoe lang duurt het plaatsen?
> Wanneer laten plaatsen?
> Wat zijn de mogelijkheden?
> Welke afwerking?
> Besparen op uw dakkapel