Besparen op uw dakkapel

Bookmark and Share

Een dakkapel is de ideale oplossing voor meer ruimte en licht in huis. Een rommelige zolder verandert in een aangename kantoorruimte of extra slaapkamer. Een kwalitatief hoogwaardige dakkapel verhoogt bovendien de waarde van uw huis. Voor dit alles is wel een aanzienlijke investering nodig. De juiste dakkapel is zijn geld meer dan waard, maar met de volgende tips zorgt u er toch voor dat u niet te veel voor uw dakkapel betaalt.

1. Weet wat u wilt

Hoe eerder u weet wat u wilt, hoe gerichter en efficiënter de zoektocht naar een dakkapel wordt. Verdiep u in de mogelijkheden en zet duidelijk op een rij welke dakkapel u wilt, in welke uitvoering. Hoe duidelijker uw opdracht in een offerteaanvraag, hoe duidelijker de leverancier naar u kan zijn.

2. Bepaal het budget

Laat u niet overdonderen door torenhoge dakkapel prijzen. Zet van tevoren een budget vast en houdt u daaraan. Zo komt u aan het eind van de rit niet voor onaangename verassingen te staan.

3. Kies voor duurzame materialen

De dakkapel moet natuurlijk het liefst zo lang mogelijk meegaan. Kies daarom voor kwalitatief hoogwaardige, duurzame materialen. Hoe minder reparaties en onderhoud de dakkapel vraagt, hoe lager de kosten.

4. Kies voor goede isolatie

Met een goed geïsoleerde dakkapel hoeft u minder hard te stoken. Met HR++ glas ontsnapt er ook via de ramen van de dakkapel niet onnodig veel warmte. De aanschafprijs van de dakkapel ligt dan misschien iets hoger, u verdient dit in de loop der jaren via de lagere energierekening terug.

5. Plaats meer dakkapellen tegelijk

Door meerdere dakkapellen tegelijk te plaatsen bespaart u op de kosten van bijvoorbeeld een hijskraan. Ga daarom eens bij de buren langs. Zijn zij ook geïnteresseerd in het laten plaatsen van een dakkapel? Zijn er nog andere bewoners in de straat die mee willen doen? Sommige leveranciers bieden korting bij afname van meerdere dakkapellen tegelijk.

6. Kies voor onderhoudsarme materialen

Wanneer u de prijs erg belangrijk vindt, is het fijn niet veel geld in het onderhoud van de dakkapel te moeten investeren. U bespaart bijvoorbeeld op schilderwerk door te kiezen voor een kunststof dakkapel in plaats van een houten dakkapel.

7. Afwerking binnenkant zelf doen

Bent u een beetje handig, doe de afwerking van de binnenkant van de dakkapel dan zelf. Tips en advies kunt u inwinnen bij de dakkapel specialist of bouwmarkt.

8. Vergelijk aanbieders, vraag offertes aan

Om de beste prijs-kwaliteit verhouding te vinden, vraagt u offertes bij meerdere dakkapel leveranciers aan. U vergelijkt dan heel gemakkelijk aanbieders, prijzen en voorwaarden. Vraag snel en vrijblijvend offertes aan via ons offerteformulier.

9. Offertes vergelijken, onderhandelen

In principe is er altijd ruimte voor onderhandelen. Ga dus niet meteen akkoord met de prijs opgemaakt in de offerte. Onderhandelen kan al snel een besparing van 10% tot 20% opleveren. Concurrentie tussen aanbieders is hierbij van invloed. U staat dus sterker in de onderhandelingen wanneer u meerdere offertes bij de hand hebt.

10. Maak duidelijke afspraken

Bekijk de voorwaarden en extra kosten in een offerte kritisch. Waar betaalt u extra voor? Wat is er wel en niet in de offerte opgenomen? Zet al uw afspraken met de dakkapel leverancier op papier.Lees meer:
> Wie doet wat?
> Stappenplan voor een nieuwe dakkapel
> Vergunning nodig?
> Hoe lang duurt het plaatsen?
> Wanneer laten plaatsen?
> Wat zijn de mogelijkheden?
> Welke afwerking?
> Besparen op uw dakkapel