Welke afwerking?

Bookmark and Share

Een dakkapel kan voor, tijdens en na het plaatsen worden afgewerkt. Voor welke afwerking u kiest heeft uiteraard te maken met uw persoonlijke smaak, maar de afwerking beïnvloedt ook de prijs en tijd die het kost de dakkapel af te krijgen. Om u een idee te geven van de afwerkmogelijkheden en hoe deze de dakkapel beïnvloeden zetten we een aantal opties voor u onder elkaar.

• De buitenkant

De eerste belangrijke keuze is die tussen een houten of kunststof dakkapel.

Hout heeft een natuurlijke, warme uitstraling. Het kan in elke kleur geverfd worden, of gebeitst, voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Houten dakkapellen worden opgebouwd met strakke houten platen of schotjes voor een traditioneler effect.

Kunststof heeft een strakkere, meer moderne uitstraling. Veel kunststof dakkapellen zijn wit, maar ze zijn in veel kleuren leverbaar. Bent u op zoek naar een onderhoudsvrije dakkapel, maar wilt u toch de uitstraling van hout? Tegenwoordig zijn dakkapellen ook met houtnerf in allerlei varianten leverbaar, zowel voor de buiten- als binnenkant. Ook kunststof schrootjes behoren tot de mogelijkheden. Op die manier lijkt de kunststof dakkapel zoveel mogelijk op hout, zonder de bijkomende onderhoudseisen.

Naast het materiaal van de dakkapel zelf heeft u keuze uit extra’s die de buitenkant van de dakkapel kunnen verfraaien. Ingebouwde zonwering is hier een goed voorbeeld van, net als vensterluiken. Ze zijn niet alleen praktisch, maar geven het aanzicht van de dakkapel net dat beetje extra. Er bestaat ook zonwerend dubbelglas. De onzichtbare folie die hierin is verwerkt weerkaatst warmte en zonlicht.Lees meer:
> Wie doet wat?
> Stappenplan voor een nieuwe dakkapel
> Vergunning nodig?
> Hoe lang duurt het plaatsen?
> Wanneer laten plaatsen?
> Wat zijn de mogelijkheden?
> Welke afwerking?
> Besparen op uw dakkapel