Dakkapel checklist

Bookmark and Share

Bent u er helemaal klaar voor? Met deze checklist voor het laten plaatsen van een dakkapel weet u het zeker.

V Welke dakkapel

Kies het model en materiaal van de dakkapel zorgvuldig. Denk hierbij aan de verschillen tussen prefab en opbouw dakkapellen, dakkapellen met een plat en met een schuin dak. Let op de verschillende kenmerken van dakkapel materialen. Hout heeft een warme, klassieke uitstraling; kunststof is zeer duurzaam en onderhoudsarm.

V De omgevingsvergunning

Check op www.omgevingsloket.nl of u vergunningsverplicht bent. Informeer bij uw gemeente naar de wet- en regelgeving en welke documenten u voor de aanvraag nodig hebt. Vraag aan de dakkapel specialist of hij u kan helpen. Neem de kosten van de vergunning mee in uw budgettering! De gemiddelde kosten van een omgevingsvergunning voor een dakkapel zijn € 400,-. De exacte prijs verschilt per gemeente.

V Planning

De dakkapel is misschien in 1 dag geplaatst, er gaat nogal wat planning aan vooraf. Houd in ieder geval rekening met de volgende agendapunten:

1. Levertijd dakkapel; Gemiddeld 4 tot 8 weken.

2. Behandelprocedure aanvraag omgevingsvergunning; Maximaal 8 weken.

3. Beschikking gemeente; Tot 6 weken na beschikking is er tijd voor het aantekenen van bezwaar.

Onthoud: hoe duidelijker uw opdracht, hoe duidelijker het verhaal van de leverancier.

V Afwerking

Met de binnenkant van de dakkapel kunt u twee kanten op: u doet de afwerking zelf, of laat dit over aan de dakkapel specialist. Wat moet er gebeuren en welke materialen heeft u nodig om de klus zelf te klaren? Denk hierbij ook aan gereedschap. Wat kost het om de specialist in te schakelen en hoe lang is hij of zij hiermee bezig? Hoe lang zou u er over doen? Moet u daar vrije dagen voor opnemen? Hebt u al aan een klusjesman gedacht?

V Wanneer plaatsen?

Sommige dakkapel leveranciers geven korting in de wintermaanden, de vraag naar dakkapellen is dan over het algemeen kleiner en de concurrentie dus groter. In principe kan een dakkapel het hele jaar door geplaatst worden. Kies de juiste periode aan de hand van wat voor u de meeste prioriteit heeft.

V Offertes aanvragen

Ga niet met de eerste de beste prijs akkoord. Voor de beste prijs-kwaliteit verhouding informeert u bij meerdere dakkapel leveranciers naar de kosten en mogelijkheden. Hiervoor vraagt u offertes aan. Doe dit gratis en vrijblijvend via ons aanvraagformulier. Let op de voorwaarden en welke (extra) kosten de offerte wel of niet dekt.

V Leverancier kiezen

Kies uw dakkapel leverancier niet alleen op basis van zijn prijs, maar ook de geleverde kwaliteit, service en het vakmanschap. Informeer naar keurmerken en certificaten. Deze vertellen u iets over de geleverde kwaliteit. Hebt u de offertes op zak, ga dan de onderhandeling aan. Hier is vrijwel altijd ruimte voor en kan u in sommige gevallen een besparing van 10% tot 20% opleveren.